2017. jún 02.

Hallottál már az önszuggesszióról?

írta: A siker döntés kérdése
Hallottál már az önszuggesszióról?

Hogyan befolyásold az életed alakulását?

Hogyan befolyásold az életed alakulását?

Önszuggesszió

hypnosis-75615_960_720.jpg

"Változtasd meg a tudatodat, és a valóság is megváltozik"

Nem sok ember hisz ebben a kijelentében, pedig van tudományos és hitbeli alapja is. Töb vallásban megtalálható ugyanez az állítás.

A gondolatainkkal és kimondott szavainkal nagyban alakíthatjuk a magunkról alakított képet és ezzel a velünk való történésekre is hatàssal lehetünk. Megvàltoztathatjuk azokat!

Ennek az az oka, hogy, a bal agyféltekénk kijelentéseit a jobb agyféltekénkben lévő tudatallattink kész valóságként értelmezi.

Ha ezek a kijelentések nem azonosak a valósággal (hogy sikeresek vagyuk, de ez nem igaz ), akkor a tudatalattink mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ne legyen ellentmondás a kijelentés és a jelenlegi állapot között.

Hogyan "hipnotizáld" magad?

Tudjuk, hogy egyhipnotizőr, akàr olyasmire is könnyedén ràvehet, ami ártalmas számunkra. Ez azért lehetséges, mert tudatos agyunkat "kikapcsolva hozzàfér a tudatalattinkhoz. Nem akarattal ugyan, de ezzel a módsterrel irànyítjuk az életünket, alakítjuk sorsunkat. Mivel nem akarattal tesszük jócskán okozunk így problémát magunknak. Biztosan hallottál már róla, hogy ha egy tanulót folyton lebutáznak, teljesítménye tovább romlik, hiszen ezt sulykolták tudatalattijába. Ugyanígy van ez amikor hagyjuk, hogy az gondolataink szabadon cikàzzanakl a fejünkben egész nap, és ki tudja, hányszor merül fel bennünk például a "nekem semmi se sikerül" gondolata, és valóban sikertelenek leszünk az életben.

Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a sorsból?

Az első és legfontosabb szabály légy kitartó! Ha hosszú veken át a negatív gondolatok járták át az agyadat ne várj csodát pár nap alatt!

A második szabály! Irtsd ki a negatív gondolatokat a fejedből! Minden negatív gondolatot!

A tudatalattit a képzelet és a szavak együtt irányítják, ám ha ezek ellentmondanak egymásnak, a képzelet irányítását fogja elfogadni, hiszen egy kép sokkal több információt tartalmaz, mint a hang. Ha naponta százszor is elmondjuk magunknak: "gazdag vagyok", de, ha számunkra elképzelhetetlen, hogy valaha a közértben számolgatás nélkül vemelhetünk le bármit a polcokról, akkor nem lesz eredmény. Tehát nem elég mondogatni, el is kell képzelnünk, milyen lenne, ha valóban teljesülnének a vágyaink. Méghozzá minél részletesebben. És hinnünk kell benne, hinnünk abban, hogy megkaphatjuk, járhat nekünk is. Tehát: mondogatás, elképzelés és hit.

Minden este ( mivel ekkor a legkevésbé aktív a bal agyféltekéd) elalvás előtt szánj néhány percet arra, hogy elképzeled vágyaid teljesülését.

Kezdetben elég egy általános gondolatra koncentrálnod.

Például képzeld el, hogy egy régi ismerősöddel találkozol.

Részletesen képzeld el!

  • Hol találkoztok?
  • Milyen ruha van rajtad?
  • Milyen az időjárás?
  • Ő hogy néz ki?
  • Megkérdezi, hogy érzed magad mire te mosolyogva azt feleled: soha még ennyire jól nem éreztem magam. Jól vagyok, minden rendben van.
  • Hogy reagál ő?
  • Neked milyen érzés volt kimondani ezeket a szavakat?
  • Egy hét gyakorlás után már konkrét vágyakat fogalmazz meg.
  • Mindig jelen időben fogalmazz! "sikeres vagyok", "egészséges vagyok" , "egyre jobban alakulnak az anyagi dolgaim"stb.

Próbáld ki csak egy héten át, és figyeld a pozitív változásokat, és a tudatalattid üzeneteit is: ötletek formájában kínálni fogja a megvalósítás útjait is. Ismerd fel, hogy ezeket az üzeneteket, és ne habozz megvalósítani őket - hiszen azért neked is hozzá kell valamennyit a dolgokhoz, és tudatalattid pontosan meg is fogja mutatni, hogy mit és hogyan tedd.

Ne feledd még soha senkinek nem sikerült gazdagra meditálnia magát!

A gondolat csak a kezdet a többi egyedül rajtad múlik!

Szólj hozzá

Önismeret