2017. jún 03.

HOGYAN AKADÁLYOZZA MEG A TECHNIKA A NETES JÁTÉK A SIKERES ÉLETET?

írta: A siker döntés kérdése
HOGYAN AKADÁLYOZZA MEG A TECHNIKA A NETES JÁTÉK A SIKERES ÉLETET?

HOGYAN AKADÁLYOZZA MEG A TECHNIKA A NETES JÁTÉK A SIKERES ÉLETET?

 18581945_1229881923806272_3539592908677029584_n.jpg

Ma egy kedves ismerősömmel beszélgettem. Nagyon másképp látjuk a világot, így a vele folytatott beszélgetések gyakran elgondolkodtatnak engem. Rólam tudni kell, hogy bár szeretek élni a technika nyújtotta lehetőségekkel (rengeteget kutakodok a neten engem érdeklő, a tudásomat fejlesztő tartalmakra vadászok) de egy dolgot soha nem csináltam. Soha nem játszottam netes játékokkal. Valószínűleg azért, mert nincs szükségem virtuális sikerekre, hiszen a való életben elérem a céljaimat. Ellentétben velem, ez a kedves ismerősöm a való életben szinte nem is mozog. Egy számítógépes játékkal játszik éjt nappallá téve. Szó szerint! Ő ott próbálja elérni azt, amit a való világban túl fárasztó lenne számára. Beszélgetésünk során arról mesélt, hogy a játék, amivel már évek óta játszik olyan magas szintre fejlődött, hogy unalmassá vált számára, így elgondolkodott törölni fogja, és újra kezdi az egészet, mert számára az nyújtja az izgalmat, kihívást, ha karaktereit sikerül csúcsra fejlesztenie. No de mégiscsak fájna több év munkáját csak úgy eltüntetni egy gombnyomással mondta. (Napi több órát töltött ezzel az életéből.) Míg nem visszautasíthatatlan ajánlatot kapott egy másik játékostól, több ezer forintot kínáltak neki a felhasználó név és jelszó átadásának fejében. Ez még számára is sok volt azt kezdte magyarázni nekem nem érti az ilyen játékosokat, hiszen a lényeg pont az, hogy ő rakta össze, hogy érte el, amit elért a játékban.

Nos, igen! Ez gondolkodtatott el engem. Hiszen ez a mondat azt jeleni, hogy ő maga sikernek könyveli el igazi érdemnek, amit a játékban elért, és ez oly nagymértékben kielégíti, hogy a való világban már nem is vágyik előrelépésre. Annyira beletemetkeznek ezek az emberek a virtuális életükbe, hogy elveszítik a realitásukat és a való világ érdektellené válik számukra, hiszen a kinti világ kudarcai a játékuk során nem számítanak ott gond nélkül haladnak előre, ha kell az éjszakát is átjátszák, majd alszanak, amikor épp nincs event. De dolgozni? Valódi sikereket a valódi életben elérni? Azt nem kell hisz a karakterek fejlődnek a csatát megnyerik... az életük a valódi az pedig csak úgy elsétál mellettük.

Szomorú hogy vannak emberek, akik így elpocsékolják a jelenjüket és ezzel a jövőjüket is. És ha egyszer visszagondolnak vagy megkérdezik őket mit értek el? Mi lesz a válasz?

 

Persze nem azt akarom ezzel üzenni, hogy soha ne játszon senki. Csak nem szabad elfelejteni, hogy valódi sikereket csak a valódi életben érhetjük el. Itt kell megvalósítani magadat nem pedig egy virtuális nem létező valóságban. És bizony az egyik gyakran a másik a rovására megy. Gondold ezt át ,mielőtt belekezdesz...

Szólj hozzá

gondolat