2017. jún 16.

Robert T. Kiyosaki

írta: A siker döntés kérdése
Robert T. Kiyosaki

Egyik nagy példaképem Robert T. Kiyosaki az ő életrajzát, hoztam el ma nektek.

1947 április 8-n született, amerikai befektető, üzletember, szerző, motivációs előadó.

letoltes_1.jpg

Robert Kiyosaki megírt egy nemzetközi bestsellert, amelynek címe: If I Want To Be Rich And Happy, Dont Go To School? (Ha gazdag és boldog akar lenni, ne járj iskolába?) Az üzleti élet képviselői lelkesen, a hivatalos iskolarendszer képviselői pedig fagyos hallgatással fogadták a könyvet.

"Az emberek azért küszködnek anyagi gondokkal, mert éveket töltenek iskolában anélkül, hogy egyetlen szót is hallanának arról, miként kell bánni pénzzel. Azt még megtanulják, hogyan dolgozzanak a pénzért, azt viszont nem, hogy hogyan dolgoztathatják a pénzt saját előnyükre"

- mondja Robert.

Kiyosaki Hawaiiban született és nőtt fel, amerikai japánok negyedik generációjának képviselőjeként. Szülei kiemelkedő pedagógusok. Apja Hawaii álla oktatási minisztereként dolgozott. Középiskoláit befejezve, Robert New Yorkban tanult tovább, majd diplomájának megvédése után beállta haditengerészethez. Vietnamban harcolt, harci helikopter pilótaként. Visszatérve a háborúból üzleti vállalkozásba kezdett.

1977-ben cége az elsők között dobta piacra a Velcro szörföző ruhákat. A termékeknek óriási sikere volt szerte a világon, és sok milliós forgalmat hoztak. Robert termékeiről oly magazinok írtak elismerően, mint a Runner's World, a Gentleman's Quarter a Success Magazin, a Newsweek, de még a Playboy is.

Felhagyva a vállalkozással, 1985-ben egy nemzetközi oktatási céget alapított, amely hét országban tevékenykedik. A tanfolyamokon arra oktatják a hallgatókat, hogyan vállalkozzanak, hogyan fektessenek be. Egy éven át ezekben a témákban tévé előadásokat tartott, melyeket egy országos hálózat, a Nostal Network sugárzott.

Negyvenhét évesen visszavonult, és most azzal foglalkozik, ami a legközelebb áll a szívéhez: befektet.

Látva a birtoklók és a nincstelenek között lévő egy növekvő szakadékot, kidolgozta a CASHFLOW játékot, amely segít elsajátítani a gazdagodásnak azokat a fogásait, melyeket eddig csak a vagyonosok ismertek.

letoltes.jpg

Noha Robert szakterülete az ingatlan, és kisvállalkozások alapítása, igazi szenvedélye az oktatás. Olyan ismert előadókkal lépett hallgatóság elé, mint Og Mandino, Zig Ziglar, Anthony Robbins. Robert Kiyosaki üzenete világos.

"Csak két lehetőséged van: megtanulsz bánnia pénzzel, vagy mások utasításait kell végrehajtanod egész életedben. Vagy ura leszel a pénznek, vagy rabszolgájává válsz."

Robert tanfolyamokat tart. Ezek hossza egy óra és három nap között változik. A meggazdagodás titkaira tanítja a hallgatókat. Foglalkozik kis kockázatú, nagy hozamú befektetésekkel; arra tanít gyerekeket, hogyan kell bánni a pénzzel; cégeket alapít és ad el; ám valójában egyetlen lényeges üzenete van. Ez pedig a következő: Ébreszd fel magadban a szunnyadó pénzügyi zsenit, amelyik csak arra vár, hogy megmutassa, mire képes! Tanfolyamainak hallgatói közül senki sem marad közömbös tanításai iránt: egy részük lelkesen, másik részük dühösen távozik a foglalkozásokról.

A világhírű előadó és szerző, Anthony Robbins ezt mondja Robert tevékenységéről:

"Robert Kiyosaki hihetetlenül hatékonyan oktat, mélyreható üzenete életeket változtatmeg."

A hatalmas gazdasági változások korában - amilyen a miénk is -, Robert tanácsai aranyatérnek.

Könyveiről:

Robert Kiyosaki – könyveiben saját igaz történetét, sikereit és kudarcait meséli el és ezzel támasztja alá, hogy a gazdagsághoz nem a magas jövedelmen át vezet az út. Közérthető módon megmutatja, miért nem várhatjuk az iskolarendszertől, hogy megtanítsa a gyerekeket bánni a pénzzel; elmondja, mit tanítsunk meg gyermekeinknek a pénzről, hogy jobban érvényesüljenek az életben, mint mi.

Legtöbben a Gazdag papa szegény papa című könyvét ismerik, amely a kezdetektől a top 10 bestseller-listákon szerepel.

Ha szeretnél több pénzt, változtasd meg gondolkodásmódod, ez Robert Kiyosaki tanácsa. És valóban igaza van. Minden egy döntéssel kezdődik! A döntés pedig a mi kezünkben van.

Magyarul megjelent művei kötelező olvasmányok!

  • Gazdag Fivér- Gazdag Nővér
  • A gazdagok összeesküvése Kijutás a mókuskerékből - Hogyan lehet valakiből gazdag gyerek, ha követi a gazdag papa tanácsait?
  • Miért szeretnénk, hogy gazdagodj (Donald Trumppal)
  • Mielőtt feladnád az állásodat!
  • Fejleszd pénzügyi IQ-dat
  • Biztosíts pénzügyi előnyt gyermekeidnek
  • Gazdag gyerek, okos gyerek
  • Gazdag papa, szegény papa
  • CASHFLOW-négyszög
  • Gazdag papa - Adósság-kalauz
  • Gazdag papa - Üzleti iskola
  • Gazdag papa befektetési tanácsai
  • Gazdag papa próféciája
  • Gazdag papa sikertörténetei
  • Ki vette el a pénzem?
  • Visszavonulni fiatalon és gazdagon
  • Tisztességtelen előny
  • Gazdag papa Szegény papa fiataloknak - A pénz titkai - amelyeket az iskolában nem tanítanak

Kiyosaki volt hajléktalan is a feleségével, házasságuk elején. Saját autójukban éltek, jobb esetben barátoknál húzták meg magukat. Innen állt fel, azt gondolom, hihetünk a tanácsaiban.

 

 

Szólj hozzá

életrajzok